perjantai 1. kesäkuuta 2018

Postikorttiperjantai

Kovat kundit naapurikylästä.  
Korsnäs 1920-talet.  Foto Karl Henrik Juthback, Svenska litteratursälskapet arkiv. 

Svenska litteratursällskapet i Finland r.f. on tieteellinen seura, jonka tarkoituksena on vaalia, kehittää ja välittää suomenruotsalaista kulttuuriperintöä. Seura perustettiin vuonna 1885 Johan Ludvig Runebergin muistoksi.  Kortin lähetti Pirkko Vantaalta, tosi hieno kirpputorilöytö :)


Ilmosten mökki Etu-Ikolasta vuonna 1923, Leivonmäen kuva-arkisto.

Etu-Ikola on Leivonmäen vanhin asutettu kylä. Maakirjan mukaan Leivonmäen ensimmäinen asukas Heikki Mikonpoika on v. 1544 asettunut asumaan Etu-Ikolaan. Leivonmäki kuuluu nykyää Joutsan kuntaan. Leivonmäen kansallispuiston laitan retkeilylistalle ja piipahduksen Etu-Ikolassa. Kortti on Riikalta Jyväskylästä.

Ida ja August Lappalaisen 70-vuotishääpäivä. Joensuu.   Kuva Esko Eskelinen 1961. Museovirasto. 

Esko Eskelinen (1933–1995) oli pohjoiskarjalainen valokuvaaja, joka tuli tunnetuksi pohjoiskarjalaisen elämänmenon ja ihmisten kuvaajana. Eskelinen työskenteli aktiivisesti maakunnassaan tallentaen kameralla tavallisten ihmisten arkielämää.
Kortin lähetti Helena Kuopiosta. 

Urbanowitschin pariskunta 1900-luvun alussa. Haminan kaupungin museoiden kuva-arkisto.

Kortti tuli äidilleni itsenäisyyspäivän tienoilla 2017 Helsingistä. Lähettäjä kiittää kortissaan veteraania siitä, kun on saanut kasvaa ja elää tsenäisessä, ihanassa Suomessamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti