maanantai 16. huhtikuuta 2018

Musiikkiparodia

Musahaaste  16. Huumosimusiikkia tai musiikkiparodia
En ole huumorimusiikin ystävä ja oli aika tuskallista etsiä siedettävää musiikkia tai parodiaa. Onneksi mieheni tuli avuksi ja hänen ehdotuksesta tällainen. Nauratti kyllä minuakin.Victor Borge (s.1909 Kööpenhamina, Tanska – 2000 Greenwich, Connecticut, Yhdysvallat) oli tanskalais-yhdysvaltalainen pianisti ja koomikko.

Borge syntyi juutalaiseen muusikkoperheeseen Kööpenhaminassa vuonna 1909. Hän on kertonut joutuneensa jo lapsena esiintymään tuttavien ja sukulaisten kokoontumisissa ja kärsineensä toinen toistaan huonommista kotipianoista niin, että alkoi keksiä esityksiinsä ”ulkomusiikillisia” koomisia elementtejä. Hän opiskeli Tanskan kuninkaallisessa musiikkikonservatoriossa Kööpenhaminassa ja piti ensikonserttinsa Tivolissa vuonna 1927. 1930-luvulla hän tuli jo parikymppisenä tunnetuksi koomikkona esiinnyttyään useissa revyissä ja elokuvissa.

Toisen maailmansodan alla Borge joutui juutalaisen syntyperänsä vuoksi pakenemaan Tanskasta Yhdysvaltoihin, josta hänen vaimonsa Elsie oli kotoisin. Hän ei aluksi puhunut lainkaan englantia, mutta opetteli kielen nopeasti elokuvista. Jo vuonna 1941 Borge esiintyi ensimmäisen kerran Bing Crosbyn radio-ohjelmassa. Seuraavana vuonna yhdysvaltalainen lehdistö nimitti hänet vuoden parhaaksi uudeksi radioesiintyjäksi. Yhdysvaltojen kansalaisuuden Borge sai 1947. Hänestä tuli pian hyvin suosittu radio-ohjelmien kautta. (Wikipedia)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti