sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Postia Karpathoselta

Postikortti Karpathoksen pienestä pääkaupungista  Pigadiasta.
Edellisen kerran olin Karpathoksella lokakuussa 2005, tässä muutamia muistoja siltä reissulta.


Olympoksen kylässä tapasin iloisen ja puheliaan kauppiaan. Kylän mummot käyttävät perinteistä asua, johon kuuluu musta huivi päähineenä ja kirjailtu esiliina.Rantakylässä tapasin kiviaidalla istuva rouvan, joka tuijotti vaan merelle ja odotti laivaa palaavaksi.  Hän taas ei ollut tippaakaan iloinen eikä puhelias.


Paschalista en tavannut, turistikausi oli päättymässä ja hän oli lopettanut matkamuistojen myymisen.  Luultavasti hän oli jo hoitamassa oliivitarhaansa ylhäällä vuoristossa.


Poseidonin rantabaarin jääkaappi oli tyhjä ja pakastin munalukolla suljettu.
Hiljaista oli ja sehän sopi minulle.


Postikortit pudotin postilaatikkoon, mutta postisetäkin oli lopettanut työnsä eikä yksikään kortti tullut perille, paitsi nämä, jotka lensivät matkalaukussa.


Karpathoksella ei ole yhtä houkuttelevia nähtävyyksiä turisteille kuin monilla muilla Kreikan saarilla. Historian ystäville on tarjolla bysanttilaiskaudella rakennetun Agía Foteinín kirkon rauniot.Perinteinen Olympoksen kylä sijaitsee korkealla vuoren rinteellä, ja nimensä se on saanut kreikkalaisten jumalten Olympos-vuoren mukaan.Lisää postia Karpathokselta jonkin ajan kuluttua.


Aurinkoista syysviikkoa teille kaikille!
2 kommenttia:

  1. kiitos postista, mukavaa lomaa Sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ilona! Täällä on edelleenkin kovin rauhallista, aurinkoista, lämmintä ja ystävällisiä ihmisiä.      Poista