keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Vappuretki


Niinistönjärvi on runsaslintuinen järvi Kurikan länsiosissa. Järvi on kuivattu joskus viimevuosisadalla, joten se on aika matala ja soistunut.  Nyt keväällä avovettä on vielä aika runsaasti. Järven ympäri pääsee luontopolua pitkin, sen varrella on mukavia, siistejä nuotiopaikkoja ja aika uusi lintutorni.  Lintuja ei vain järvellä nähty, ei ainuttakaan, vaikka siellä pitäisi pesiä noin 20 lajia, mm. mustakurkku-uikku, joutsen, tavi, tukkasotka ja telkkä. 
Saimme kävellä kaikessa rauhassa, yhtään ihmistä ei tullut vastaan, vaikka vappupäivän sää oli upean aurinkoinen. Taukopaikalla munkkikahvit maistuivat, peipponen lauloi ja kurjet lensivät järven yli.
Ihan mukava vappu :)


6 kommenttia:

 1. Enpä ole tästäkään järvestä tiennyt mitään.
  Se onkin otettava retkikohteeksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa käydä ja eväiden kanssa.

   Poista
 2. Kuulosti tosi mukavalta kevätretkeltä, kauniit maisemat, kävely luonnon rauhassa vain sinne kuuluvien äänien saattelemana ja lepohetki laavulla munkkikahvien kera, mitäpä muuta ihminen enää voisi kaivata! minäkin olen menossa illalla kevätretkelle, odotan sitä kovin, ehkäpä kerron siitä jotain huomenna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihan mukava kevätretki. Uusioretki silloin kun suopursu kukkii.

   Poista
 3. Mukava tapa viettää vappua, munkkikahvit nuotiopaikalla :) Olivatko kaikki linnut vappukarkeloissa jossakin muualla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeteltiin kovasti lintujen poissaoloa, mutta lopulta löydettiin selitys - ihan reitin loppupäässä oli polunvarrelle isketty kyltti, jossa luki: " Reinon tupa, yksityistilaisuus". Reino oli tietysti kutsunut järven linnut vappuaaton viettoon eikä yksikään ollut vielä puoleen päivään mennessä selvinnyt juhlahumusta - taisivat olla ihan käkenä...

   Poista