perjantai 31. toukokuuta 2013

El Coyote

Kirjoittanut Jose Mallorqui
Kannet ja sisäkuvat  Francesc Batet
 
No. 41  Miljoonan metsästäjät (El enemigo del Coyote) 1957
El Coyote on ikäänkuin Zorrosta matkittu hahmo, joka seikkailee Kaliforniassa n. 100 vuotta myöhemmin kuin Zorro eikä siksi käytä miekkaa, vaan Coltteja. Hän ampuu roistoilta korvanlehden rikki merkiksi, että hän tunnistaa heidät, jos he tulevat uudelleen vastaan. El Coyoten salainen, oikea henkilöllisyys on Zorron tavoin rikas Haciendan omistaja Don Cesar de Echague.

Ainakin  El Coyotella oli Kalifornian komein sombrero.
 


Roistoja
 
Kirjan takakannessa:
 "Naamionsa taakse kätkeytyvä El Coyote nousee taisteluun väkivaltaa ja vääryyksiä vastaan. El Coyote jakaa oikeutta omien lakiensa mukaan 1850-luvun Kaliforniassa, jonne häikäilemättömät onnenonkijat suurten kultalöytöjen houkuttelemina ovat kerääntyneet saaliinjaolle. - Seuratkaa salaperäistä El Coyotea hänen vaarallisilla retkillään, mutta... poiketkaa myös San Antonion ranchilla, jossa koko Los Angeles tuntee hänet upporikkaana ja seurapiirien suosimana don Cesar de Echaguena. Joka kuukauden 15 päivä on EL COYOTEN päivä."
 
Lisää numerokuvia täällä

1 kommentti:

  1. KIva aihe. Nuorena tuli luettua kaikenlaisia seikkailukirjoja, tekstisi melkein laittaa etsimään niitä taas. Kansikuva on upea!

    VastaaPoista