sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Lankahamsterin päiväkirjasta

Joulusiivousten aikaan ajattelin laittaa lattialla lojuvat lankakorit ja puikkopussit siististi kaappiin. Ei sinne mitään mahtunut. Silloin tein lupauksen, että en ikinä enää osta uutta lankaa ennenkuin lankavarasto on tyhjä. Enkä ole ostanut! Tosin  oli aika ankeaa olla äitiliinin kanssa lankataivaassa ja ostaa vain puikot.
Laadin oikein taulukon mustaan listakirjaani. Siihen merkitsen, paljonko lankaa on kulunut ja mitä on valmistunut.
Lankavarasto on tällä hetkellä tyhjentynyt yhteensä
1845 g.

Tammikuu oli huono lankakuukausi. Parantelin tulosta tässä kuussa.
Tässä helmikuun työt: kolme kaulahuivia , yhdet polvisukat, kahdet lapaset koiralangasta, kuudet junasukat ja yhdet junalapaset,  yhteensä 1133 g.
Mitähän keksisin teeteen lenkkialpakasta?
Ei enää yhtäkään kaulahuivia....


Kevättunnelmissa


Värikollaasin aiheena on kevät.
Karkasi pääsiäiseen asti... 
Kevättunnelmia lisää täällä.

lauantai 25. helmikuuta 2012

ilo- suru


Surua
Kävimme Samoksella v.2010, heti suuren metsäpalon jälkeen. Vuoren rinteet olivat mustia, aavemaisia, kitkerän savuisia. Tuli oli kuitenkin saatu pysähtymään juuri ennen asutusta, talojen kulmille.


Iloa
Manolis oli pelastanut kotitalonsa ja vanhat oliivipuunsa, raataen yksin monta päivää ja yötä.
Hän oli iloinen ja jatkoi Pythagoraan patsaiden valmistusta.
Onko hän yhtä iloinen vielä tänään...


KKE ( kapa kapa epsilon - kommunistipuolue ) vastusti silloin porvareita ja demareita, nyt vihollisia on tullut lisää ulkomailta.perjantai 24. helmikuuta 2012

Hiihtoloma


Kaikki näyttävät iloisilta, paitsi minä.
Sain taas kiiltokuvan palkinnoksi.

Tänään voisin suksitella hiljalleen.
Tai luistella jäätyneellä joella.
Välillä voisin pysähtyä ja hörpätä termospullosta kahvia.
Tai napata valokuvia talventörröttäjistä.
Mutta en koskaan enää halua osallistua hiihtokilpailuihin!!!

Oikein mukavaa ja mieluisaa hiihtolomaviikkoa kaikille!


torstai 23. helmikuuta 2012

Huntuksen sisarukset Amerikassa - The Huntus brothers in America

Eilisen kuvan tarinaa...
Huntuksen perheestä Kaustiselta lähti ainakin viisi lasta Amerikkaan. He asettuivat Naselleen Washingtoniin ja Astoriaan Oregoniin. Pojat halusivat erottua toisistaan ja ottivat nimikseen Hundis, Hunters ja Huntus.

Vanhin lapsista Matti (s. 1870 ) saapui Amerikkaan v. 1890. Hän muutti nimekseen Matt Hundis ja meni naimisiin Matildan kanssa. Matildalle ja Matille syntyi yhteensä kuusi lasta. Kuvassa keskellä äiti, Matilda, lapset vasemmalta Eino, Heino ja Rauha.  Myöhemmin  syntyi vielä Helena, Alfred ja Eleonora. Matti ja Matilda omistivat maitotilan Nasellessa.
Matti kuoli v. 1944 ja Matilda v. 1951 ja heidät on haudattu Naselleen.

Juho Huntus s. 1871 otti nimekseen John Hundis. Juho meni naimisiin Amalia Wintersin kanssa ja heille syntyi ainakin neljä lasta, Martin, George, Ellen ja Vernie. Ellen kuoli lapsena. He asuivat ainakin Knapptonissa,  jossa John ja pojat olivat sahalla töissä. Kalle Huntus s. 1878 ja hän otti nimekseen Charles Hunters.  Kalle meni naimisiin Sandran kanssa ja heille syntyi kuusi lasta: Lydia, Hilja, Martta, Sigrid, Väinö ja Kaarlo.  Sandra kuoli nuorena ja Charles jäi yksin lasten kanssa. Kuvassa Charles ( keskellä ) lapsineen ja lapsenlapsineen ehkä joskus 1940-luvulla. Kallellakin oli maitotila Nasellessa.


Aina Huntus s.1889. V. 1907 hänkin lähti Amerikkaan. Aina asui jonkin aikaa veljensä Matin luona kunnes meni naimisiin Leif Ericsonin kanssa v. 1910.  V. 1913 heille synty tytär, Elna.


Antti/Andrew ( s. 1891 ) säilytti sukunimensä Huntuksena. Hän meni naimisiin Annan kanssa ja heille syntyi ainakin yksi tytär, Mildred. Antti asui perheineen Astoriassa.


Huntuksen poikia nuorina. Valitettavasti en tiedä kuka kukin on.

Huntuksen poikia vanhempana Charles Hunters ( Huntus Kalle )  kolmas vasemmalta, muita en vielä pystynyt tunnistamaan. 
Aika sekavaa oli seurata sisarusten reittejä, koska nimet ja syntymäajat vaihtelivat. Korjauksia voi olla siis tulossa...
Kuvat isosetäni ja -tätini Amerikan albumista.

keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Spooky

Kuva kuvista
Lisää kuvia täällä

                                                                        

maanantai 20. helmikuuta 2012

Tunnustus


Tunnustuksen saaja saa jakaa tunnustusta eteenpäin viiteen blogiin, joista itse pitää ja
joihin toivoisi lisää lukijoita. Kiitos  oikein paljon tunnustuksesta Rentukka.
Lähetän tämän tunnustuksen kaikille blogiystävilleni tasapuolisesti

.

105 g.Kolmet junasukat ja lankaa kului tasan 105 g. Aika mitätön määrä, jos ajattelee Lankakaapin Tyhjennystä, mutta juuri sopiva Mustavalkomaanantaihin.
Lisää bongattuja satavitosia   täällä.

lauantai 18. helmikuuta 2012

Sorting SaturdayAjattelin siivota ja järjestellä valokuvia. Ajattelin kehitellä oikein hyvän systeemin, niin hyvän että  yhdellä klikkauksella löytäisin haluamani kuvat. Ajattelin luokitella kuvat selkeisiin, järkevästi nimettyihin kansioihin. Kaikki epäonnistuneet, omituiset ja tuhruiset kuvat ajattelin laittaa suoraan roskakoriin.

Ei se niin mennytkään. Löysin lapsenlapsen ottamat valokuvat. En tietenkään malttanut heittää niitä roskakoriin. Nehän on tosi hienoja ja hauskoja, lapsen näköisiä kuvia omasta kodistaan, tärkeistä  esineistä ihmisistä. Ihmisiä en tähän liittänyt, vain yhden päättömän Papan. Ihmiset ovat lasten ottamissa kuvissa kovin iloisia ja nauravia. Kaikki kuvat säilytin, ne ovat nyt omassa kansiossaan, sen nimeksi tuli: Lapsen maailma.


Nämä sentään joutivat roskiin.Siinähän se oli,  päivän siivoushomma.....
Nyt voisi keittää laskiaispullakaffit.
   


torstai 16. helmikuuta 2012

Kangasta


Kirpputorilta kauan sitten ostamassani päytäliinassa on kultaa, kimallusta ja mystiikkaa. Sopii jouluun. Klikkaa kuva suuremmaksi, jos haluat.
Makroviikot ja lisää kankaita.

keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Kutimia ja virkkooksia

Olen koukussa kollaaseihin.
Tässä rasoja, sukkia, pipoja ja ynnä muuta viime vuodelta ja vähän vanhempiakin. Pipokorin penkoja on nyt jo kahdeksan vuotias koululainen. Hän aloitti villapaidan virkkaamisen Papalle viime kesänä, siitä on valmiina pitkä, pitkä ketjusilmukkamato. Korin tutkiminen oli tosi hauskaa vuosia sitten.
( kuvat suurenee klikkauksella )

Workday Wednesday

Nuoret miehet opiskelevat puusepän taitoja Mustialan opistossa joskus v.1917 tai 1918. Mustialan opisto toimi maanviljelys-, karjanhoito- ja lampurikouluna. Maatalouden lisäksi opetukseen kuului ilmeisesti myös puuseppäopinnot, maatiloilla tarpeellinen taito sekin. 
Viides nuori mies oikealta on mieheni isoisoeno Toivo. Hienoja hyllyköitä osasivat hämäläisetkin  näköjään tehdä. 

tiistai 14. helmikuuta 2012

Hyvää ystävänpäivääTykkään pingviineistä. Ne  taapertavat maalla hauskasti, mutta ovat vedessä vikkeliä kuin kalat.
 Loro Parkissa Teneriffalla pingviinit näyttivät viihtyvän hyvin. Niillä oli laajat, luonnollisen tuntuiset elinalueet, ystävälliset hoitajat ja paljon ruokaa.

maanantai 13. helmikuuta 2012

perjantai 10. helmikuuta 2012

Kolmioita..


Tällaisia kolmioita löysin tänään. 
Nämä kolmiot kyllä pitävät kutsumattomat vieraat loitolla.
Lisää kolmioita täällä.

keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Enkelin siesta

Enkeli pudotti siipensä. Ei voi lentää siivetönnä, onneton enkeli.

       Hän kävelikin tukka hulmuten pienelle välipalalle ja tupakalle keijuystävänsä kanssa. Siestan jälkeen he palasivat työpaikoilleen, enkeli- ja keijutöihinsä. Enkeli kiinnitti siivet selkäänsä ja keiju asettui kukkien keskelle  puistoon. Kolikoita alkoi taas kilahdella pieniin enkeli- ja keijukoreihin.