tiistai 16. lokakuuta 2012

Kotoisa

Ajattelin ruveta sisustamaan.
Pitäisi olla eloisaa, kotoisaa, leppoisaa ja lokoisaa.
Hyllystä löysin hyvän oppaan.
Suomalaisia koteja vuodelta 1954.
Saisikohan siitä ideoita?

Tällaisia löytyi:
 Tässä kodissa on kauniit väriyhdistelmät ja tyylipuhtaat huonekalut, aistikkaat koriste- ja taide-esineet säteilevät sopusointua, kauneutta ja viihtyvyyttä.

Ei tippaakaan lokoisa tunnelma, jos minulta kysytään!

 Tämä koti on rauhan tyyssija ja asukkaidensa linna taisteluissa myrskyistä maailmaa vastaan. Sen vanhat, kauniit etelä-pohjalaista talonpoikaistyyliä edustavat esineet luovat taloon lämpimän ja kotoisan tunnelman.
Vähän liian siisti ja karu, vaikka uuni lämmittäisikin.
Sitäpaitsi, huone pidetään tietysti talvella kylmänä.
Ei lokoisa, kuitenkin aika kotoisa.
 Johtuu varmaan noista etelä-pohjalaisista huonekaluista.
 Tämäkin koti on rauhan paikka, jossa asukkaiden kiintymys, luottamus ja rakkaus antavat voimia kestää elämän vaihteluja.
Tässähän on jo kangaspuutkin ja varmaan jossain nurkassa on puupenkki, jossa vanha emäntä kutoo sukkaa.
Vähän karu on - ei yhtään lokoisa!
 Tähän kotiin on panostettu.  Joskus on jouduttu kieltäytymään paljostakin, kunnes haluttu tavoite on saavutettu. Toivottavasti asukkaat ovat tyytyväisiä.
Eikä taaskaan paikkaa, missä säilyttää lankojansa.
Ei lokoisa eikä eloisa.
Tälle perheelle koti on paras paikka maailmassa. Koti on heille myös työpaikka ja parasta ylellisyyttä on kotona vietetty rauhaisa ilta.
Voisin istua lepotuolissa ja lueskella, jostain kuuluisi musiikkia.
Mutta tässä huoneesa ei kudota sukkia.
Aika kotoisa ja eloisa.
Näillä asukkailla käy paljon nuorisoa kylässä. He ovat innokkaita opiskelijoita, jotka hakevat laajasta kirjastosta lisätietoja opintoihinsa. Vasta illalla ja sunnuntaisin saavat talon asukkaat nauttia kotinsa hiljaisuudesta ja voivat henkisesti syventyä kodin rauhaan ja tunnelmaan.

Kirjasto on ihan ok. aika lokoisakin. Sohvalla voisin kutoa, saksetkin on valmiina pöydällä. Sopivasti epäjärjestystä, kukatkin nuokkuu.

Taidan ottaa tämän!
Eloisa, kotoisa, leppoisa ja lokoisa koti.
Kuitenkin ilman sitä nuorisojoukkoa!

Leppoisaa viikkoa teille kaikille!

Käy kurkkaamassa lisää sa-loppuisia sanoja täältä.

I was planning to decorate my home and I found this old book Homes in Finland printed in 1954. Perhaps it gives me some inspiration ;) My home should be cosy and comfy. I came to this conclusion: most of these homes are not for me, they are not cosy and comfy, except perhaps the two last ones, at least a little.

Have a cosy and comfy week!


10 kommenttia:

 1. Muistin, että minullakin on tuo kirja jossakin. Joku noista tiloista on ihan kuin tämän päivän blogista. Ei ehkä lokoista, mutta ihanan avaria tiloja.

  VastaaPoista
 2. Mukavaa pohdintaa asukkaista. Löytyihän sieltä caijsallekin sopiva loukko.

  VastaaPoista
 3. joka päivä tulee vastaan uusi haaste täällä blogien ihmemaassa. Tämä kirjainhaastekin on aikaski kiva, ainakin pidin Sinun toteutuksestasi paljon:)) täytyykin hiukan kierrellä ja katsoa, mitä kaikkea täältä löytyykään. Nyt olen liittynyt juuri tuohon mandalahaasteeseen se tuntuu mul sopivalta jutulta tällä hetekellä.

  VastaaPoista
 4. Mainio vastaus haasteeseen. Minullakin on tuo kirja, vanhempieni perua. Sitä on ollut ilo selata ja kuvitella millaiset ihmiset ovat noita koteja asuneet. Kirjassahan kukin kotinsa esittelijä on myös kirjoittanut omasta suhteestaan kotiinsa, mikä teki kirjasta erityisen kiinnostavan. Muistan vielä, mikä oli oma suosikkini: en ole nimestä ihan varma, olisikohan se ollut Lefko (kirja on nyt mökillä enkä pääse tarkistamaan), mutta heille tärkeintä kodissa oli, että siellä voivat viihtyä sekä perheen lapset ystävineen että perheen koirat. Koti oli hyvin kaunis ja samalla hyvin lokoisa pehmeine sohvineen ja laiskanlinnoineen. Juuri minun makuuni, silloin ja nytkin vielä :)

  VastaaPoista
 5. Kiva vastaus haasteeseen ja kirjakin on mun syntymävuodelta..kotoisa:).

  VastaaPoista