lauantai 4. elokuuta 2012

Swimming Saturday

Joskus 1920-luvulla koko kylä on lähtenyt kesäretkelle Columbia-joen rannalle. Naisten ja tyttöjen uimapukumuoti on peittävää ja puvut mekkomaisia, uimalakkikin pitää hienolla naisella olla. Miehillä on muodikkaat trikootopit uimahousujen lisäksi. Pojat senkun temppuilevat ja läträävät kuravelliä koipiinsa, eivät piittaa vaikka housut lököttävätkin.  Tytöt sen sijaan istuvat hillitysti ja nätisti valokuvassa. 

1950-luvun uimakoululaisia. Pojat temppuilevat edelleenkin, mutta tytötkin ovat vilkastuneet. Meteli on kova ja kaikilla on hauskaa :)
Ei ollut vielä lycraa uikkareissa.

1960-luvun kuuma kesä.
Ei enää venyviä, lököttäviä trikoouikkareita, kuivuivatkin käden käänteessä.

Ja iloisia olivat kaikki :)

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti vedet pysyvät puhtaana niin, että tulevatkin polvet voivat riemuita vedessä läträämisestä. Mihinkähän uimapuvut vielä kehittyvätkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti säilyvät ja keksitään uusia keinoja vesien puhdistamiseksi. Alimman kuvan järvessä vesi on vielä puhdasta ja lapset saavat läträillä vapaasti. Toisen järven ympärillä on tiheä huvila-asutus, mutta kylän uimaranta näyttää toistaiseksi vielä puhtaalta. Columbia-joessa tuskin enää polskutellaan.

      Poista