perjantai 10. elokuuta 2012

Louhikkoa ja lohkareita

Karijoella, Kakkorinvuoren louhikossa, lohkareiden kätköissä asuu ikivanha Kakkorinvuoren Kummajainen. Sitä on kerran vuodessa mentävä tervehtimään ja kysymään kuulumisia, muuten se suutuspäissään alkaa paiskoa kiviä pitkin rinnettä. Kauan se on on ollut tyytyväinen ja hiljaa, kivetkin ovat jo sammaloituneet.  Ei se nytkään suuttunut, ihan rauhassa antoi meidän kiipeillä louhikossa ja taputella lohkareitaan.
Lisää LO-alkuisia kuvia täällä.

13 kommenttia:

 1. Voi vitsit, tuolla on käyty kouluretkellä noin vuonna 74. Kummallista kun paikat näyttävät samaan aikaan niin tutuilta ja niin käsittämättömän etäisiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti oli mukava kouluretki eväiden kanssa. Maisema Kakkorin laelta on vähän kaventunut, puut ovat kasvaneet ja peittävät näköalaa. Vuoren laelle, kolmiomittaustornin viereen on joskus rakennettu kota, jossa voi vaikka retkimakkarat paistaa. Kiipesimme vuorelle lohkarereittiä, helpompi viitoitettu reitti kulkee toiselta puolelta polkuja pitkin.

   Poista
  2. Jaa-a. Voisin kuvitella että eväinä oli (silloinkin) makkaraa. Ja vuodenaika oli joko syksy tai kevät. Retki Kakkorinvuorelle oli poikkeuksellinen, sillä kävin Alakylän koulua ja sieltä aina talvella hiihdettiin Pyhävuorelle. Ja vähän isompana hiihdin sinne usein myös omin päin.

   Olisi kyllä mielenkiintoista kiivetä Kakkorille. Pitäisi vain ottaa joku pojista "turvaksi", minusta on jostain syystä tullut arka liikkumaan yksin metsässä. Ehkä siksi että eksyn täälläkin heti kun talo ei ole näkyvissä.

   Poista
  3. Olipa teillä aikamoisen pitkä hiihtolenkki Pyhävuorelle asti. Lasten kanssa hiihdeltiin Paarmannin mäellä ja Viidan koulun ympäristössä, nykyään meillä hiihdellään vain lähipellolla ja puutarhassa lastenlasten kanssa.

   En minäkään mielelläni ihan yksin metsissä vaeltele, kuljeskelen vain tuttuja polkuja pitkin. Karhukin voi tulla vastaan, jos kovin kauaksi eksyy ;)

   Poista
 2. Upeita kiviä ja hienot näköalat. Onneksi Kummajainen on rauhallinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on erikoinen "vuori" keskellä lakeutta. Kummajaista ei tällä kertaa nähty eikä kuultu, taisi nukkua satavuotista untaan.

   Poista
 3. Kiitos tämän paikan esittelystä. Nyt tiedän mihin voin itse lähetä joskus seikkailemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa lähteä nyt, kun Kummajaisestakaan ei ole enää vaaraa, se on kuulemma muuttanut Isojoelle.

   Poista
 4. Komeita lohkareita, siellä olisi kiva kiipeillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komeita ovat, salaperäisiä onkaloitakin löytyy.

   Poista
 5. Komea kummajainen! Näyttää kivalta paikalta nauttia luonnosta.

  VastaaPoista
 6. Valtavat lohkareet, komiat kuvat!

  PS. Alkukirjaimet palailee taajuuksille lokakuussa, vähän uusittuna erlaisempana, käyhän kurkistelemassa!

  VastaaPoista