maanantai 20. elokuuta 2012

AikamatkallaHämeenkyrössä poikkesimme Kierikkalan kylään ja  Nobeltietä pitkin Myllykoluun, kirjailija F. E. Sillanpään syntymä- ja lapsuudenkotiin .Hämeenlinnassa kiipesimme 1900-luvulla rakennettuun Aulangon näkötorniin. Sieltä avautuvat upeat näköalat suomalaiseen kansallismaisemaan, järviin ja metsiin.


Polkuja pitkin vaelsimme kauas 1300-luvulle


Hämeen Keskiaikamarkkinoille, jossa elettiin vuotta 1366.Markkinoilla riitti kyllä nähtävää ja tapahtumia:
oli talonpoikia, käsityöläisiä, silmänkääntäjiä, tempuntekijöitä, musikantteja ja ritareita. Myytävänä oli villaa ja pellavaa, patoja ja ruukkuja, leipää, koreja, nahkaa, koruja ja aseita. Syötävääkin löytyi monesta kojusta, lettuja, muikkuja, possua  tai vaikka sokerikuorrutettuja karkkiomenoita.

10 kommenttia:

 1. Kiva oli päästä kuviesi myötä mukaan aikamatkalle!
  Paljon kaikkea kaunista olit kuvannutkin, ja nuo markkinakuvat, possusta ja ritareista, hienot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, kun viihdyit aikamatkalla :) Ritarit ratsuineen olivat komeita, hurjaa vauhtia kiitivät miekkoineen ja keihäineen. Tätä piti lähteä kauas katsomaan, koska oma ritaripoikamme ratsastaa samassa tallissa, ei ihan vielä tässä valioesiintyjien joukossa.

   Poista
 2. Mielenkiintoinen aikamatka! Upeita kuvia markkinoilta, tosi ilmeikkäitä ja onnistuneita ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Siira - en osaa vieläkään tuota sydäntä tehdä :)

   Poista
 3. Siis kertakaikkiaan, mitä kuvia! Tietkin jo puhuivat muistojaan, torpat kertomuksiaan...kertakaikkiaan.

  Katselin muitakin kuviasi...voi, oisit pongannut Vilukissin kyltin 1700-luvun markkinoiltamme ja tullut kojulleni kysymään,arvaa kuka?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vilukissi! Hienot markkinat teillä. Harmi, kun ei huomattu myyntikojuasi, siellä oli tosi paljon väkeä ja aikamoinen tungos, oltaisiin toki tultu moikkaamaan. Juututtiin kotiseutumuseoon ja ihanaan keskiaikaiseen kirkkoon, ne oli upeita. Koko kylä vaikutti kauniilta, leveä joki keskellä. Jäi hieno vaikutelma ensivierailusta Isoonkyröön.

   Poista
 4. Mekin käytiin noilla markkinoilla... tai siis tietääkseni, tunnelma siun kuvissa on vaan paljon parempi ;) tosin päästiin vasta sunnuntaina ja silloin ei aurinko enää paistanut eikä ollut kovin lämmintä. Mutta tuon samaisen sepän edessä pojatkin seistä patsastelivat pitkän tovin! :)

  Hienoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lauantaina kyllä paistoi aurinko ja väkeä oli tuhottomasti, joka paikkaan oli pitkiä jonoja ja löydettiin vain yksi juomavesipiste, muuten oli tosi mielenkiintoista ja paljon nähtävää. Illalla olimme vielä Veli Eugeniuksen ehtookesteillä, syötiin hyvin ja nautittiin Tuliteatterin esityksistä ja kuunneltiin keskiaikapoppia.

   Poista