maanantai 4. kesäkuuta 2012

Lisää keltaista


Tänään kävimme tarkistamassa kesäkodin lämpötilan ja puutarhan kunnon, leikkaamassa nurmikot ja kitkemässä väinönputkia kukkapenkeistä.  Koivikossa kukkivat leinikit

ja ulkorakennuksen seinustalla oranssit kullerot. Tienvarret ja pellot olivat keltaisenaan voikukkia ja rypsiä.  En muista ennen nähneeni niin paljon voikukkia - kokonaisia voikukkapeltoja. 


Kaunista!

8 kommenttia:

 1. Upeaita keltaisia maisemia! Minustakin on tänä keväänä enemmän voikukkia kuin aiemmin, pellot ovat täälläkin keltaisenaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muista minäkään nähneeni näin paljon voikukkia viime vuosina, ehkä joskus lapsuudessa. Suotuisa voikukkavuosi tai sitten viljelijät ovat jättäneet joukolla peltonsa kesannolle.

   Poista
 2. Ulkolaiset tulevat tänne ja ihmettelevät, että Suomessa metsät ja pientareet on kylvetty täyteen kukkia. On upeaa horsmaa kukassaan ja voikukkia. Kaunista! Joko rypsi kukkii??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunista on, kohta kukkivat koiranputket ja tienpenkat ovat valkoisenaan.

   Minustakin oli outoa nähdä keltaisia rypsipeltoja jo näin aikaisin, yleensä rypsi tapaa kukkia vasta myöhemmin kesäkuussa tai heinäkuussa. Ehkä nyt on ollut suotuisa kevät tai sitten on kehitelty uusi aikainen lajike..

   Poista
 3. Kaunista, kuin keltainen lainehtiva meri.
  Voikukkaa on tosiaan paljon...nyt jo leijailee
  höytyviä ilmassa, mutta kohta niitä vasta onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ei vielä lentele höytyviä, saa vain nauttia keltaisista auringoista. Kohta varmaan kiukuttaa - vähän jo nyt, kun nyhtää voikukkia kukkapenkistä.

   Poista
 4. Huikaisevaa keltaista. Voikukatkin ovat kauniita m,uiden pelloilla. Omalta pihalta ne vain tahtoisi pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli keltaista kerrakseen ja kaunista katseltavaa, mutta kiva, kun olivat naapurin pellolla.

   Poista