maanantai 28. toukokuuta 2012

Azorit osa 4. Plantação Ananás Arruda




Plantaasin omistajan vaimo (? )
Ponta Delgadan lähellä Fajã de Baixossa sijaitsee Augusto Arrudan ananastila. Aikaisemmin saarella viljeltiin pelkästään appelsiineja, mutta jokin kasvitauti tai -tuholainen tuhosi koko appelsiinituotannon ja vuonna 1873 siirryttiin ananaksen viljelyyn. Azorien ilmasto on kuitenkin vähän liian viileä ananasten kasvatukselle, joten niitä kasvatetaan kasvihuoneissa.

 Azorien ananas
Tuliaisiksi ostimme eri kypsyysvaiheissa olevia herkkuja, vihreää ananasta sai syödä viikon päästä, kellertävää muutaman päivän päästä ja keltaisen sai syödä heti kotiin tultua.
Palaakaan  ei ole enää jäljellä.

Tänään vietimme maanantaijuhlaa.
Leivoin käden käänteessä
 "Aidon Azorilaisen Ananaskakun"
Siihen tarvitaan:
2 pientä purkkia säilykeananasta
makeita säilykekirsikoita
 voiteluun margariinia sopiva määrä

Taikinaan:
3 dl vehnäjauhoa
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
125 g margariinia
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
n. 1 dl ananasmehua
1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele vuoka. Asettele ananasrenkaat vuoan pohjalle ja kirsikat ananasten reikiin.

2. Taikina: sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita margariini sokerin kanssa notkeaksi ja vatkaa munat yksitellen seokseen. Lisää jauhoseos sekoittaen vuorotellen ananasmehun kanssa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina hedelmien päälle vuokaan.

3. Paista noin 40 minuuttia, kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoista. Ota uunista ja anna seistä vuoassa 5 minuuttia. Kumoa suoraan tarjoiluvadille.

 Kuvassa myös Costa Rican suurplantaaseilla tuotettu lisäaineananas.

Kermavaahdon kanssa kaksin verroin parempaa....

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Nam! Vesi herahti kielelle. Täytyypä kokeilla noin aurinkoista kakkua.

    VastaaPoista
  2. Hyvää oli ja makoista. Lämmitti tuulista ja aika koleaa päivää.

    VastaaPoista