maanantai 26. maaliskuuta 2012

Jukeboxi

Joskus 60-luvun alussa saimme veljen kanssa levysoittimen. Se oli punainen ja se piti yhdistää johdolla radioon, jotta voitiin jotain kuunnellakin. Levysoitin tilattiin kai jostain 60-luvun postimyynnistä ja kylkiäisinä saimme kymmenen äänilevyä, singleä.
Nuorille lukijoille tiedoksi: single eli sinkku tarkoittaa pientä käännettävää, kaksipuolista äänilevyä jossa toisella puolella oli A-raita ja toisella B-raita. Singlelevy pyörii 45 kierrosta minuutissa.  

Levysoitinta ei enää löytynyt, mutta kaikki kymmenen pikkulevyä kansineen löytyivät vinttikomerosta ja olivat melkein kuin uusia. Ei kun soittelemaan. Eipä tarvinnut tehdä sitäkään, pelkkä kansien katseleminen palautti kaikki ihanat kappaleet mieleeni.

Tästä jukeboxista voitte ihan ilmaiseksi klikata  musiikkielämyksiä 50- ja 60-luvulta

Aika pian rupesin uudistamaan levyvalikoimaani.   
Tästä tykkään vieläkin.
.... musiikkihistoria jatkuu myöhemmin ...

6 kommenttia:

 1. Hauska tarina. Ajan kuluessa sinkku ja single ovat saaneet uusia merkityksiä. Upeita kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Suomenkieli muuttuu ja kehittyy, sanat saavat uusia merkityksiä.

   Poista
 2. Muistan hyvin nuo levyt, olivathan ne ensimmäiset. Silloin en tiennyt, että single tarkoittaa myös pelaajaa, jonka tasoitus on alle 9,4. Siis golfissa:)
  Jaakko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitähän kuunneltiin kauan ja hartaasti, kun parempaakan ei heti ollut tarjolla. Taas opin uutta sanoista ja golfista, kunhan muistaisin, mitä se tasoitus oikein tarkoitti ja onko 9,4 hyvä vai huono juttu. Kouluarvosanana melkein ysi puoli oli tosi hyvä.

   Poista