torstai 23. helmikuuta 2012

Huntuksen sisarukset Amerikassa - The Huntus brothers in America

Eilisen kuvan tarinaa...
Huntuksen perheestä Kaustiselta lähti ainakin viisi lasta Amerikkaan. He asettuivat Naselleen Washingtoniin ja Astoriaan Oregoniin. Pojat halusivat erottua toisistaan ja ottivat nimikseen Hundis, Hunters ja Huntus.

Vanhin lapsista Matti (s. 1870 ) saapui Amerikkaan v. 1890. Hän muutti nimekseen Matt Hundis ja meni naimisiin Matildan kanssa. Matildalle ja Matille syntyi yhteensä kuusi lasta. Kuvassa keskellä äiti, Matilda, lapset vasemmalta Eino, Heino ja Rauha.  Myöhemmin  syntyi vielä Helena, Alfred ja Eleonora. Matti ja Matilda omistivat maitotilan Nasellessa.
Matti kuoli v. 1944 ja Matilda v. 1951 ja heidät on haudattu Naselleen.

Juho Huntus s. 1871 otti nimekseen John Hundis. Juho meni naimisiin Amalia Wintersin kanssa ja heille syntyi ainakin neljä lasta, Martin, George, Ellen ja Vernie. Ellen kuoli lapsena. He asuivat ainakin Knapptonissa,  jossa John ja pojat olivat sahalla töissä. Kalle Huntus s. 1878 ja hän otti nimekseen Charles Hunters.  Kalle meni naimisiin Sandran kanssa ja heille syntyi kuusi lasta: Lydia, Hilja, Martta, Sigrid, Väinö ja Kaarlo.  Sandra kuoli nuorena ja Charles jäi yksin lasten kanssa. Kuvassa Charles ( keskellä ) lapsineen ja lapsenlapsineen ehkä joskus 1940-luvulla. Kallellakin oli maitotila Nasellessa.


Aina Huntus s.1889. V. 1907 hänkin lähti Amerikkaan. Aina asui jonkin aikaa veljensä Matin luona kunnes meni naimisiin Leif Ericsonin kanssa v. 1910.  V. 1913 heille synty tytär, Elna.


Antti/Andrew ( s. 1891 ) säilytti sukunimensä Huntuksena. Hän meni naimisiin Annan kanssa ja heille syntyi ainakin yksi tytär, Mildred. Antti asui perheineen Astoriassa.


Huntuksen poikia nuorina. Valitettavasti en tiedä kuka kukin on.

Huntuksen poikia vanhempana Charles Hunters ( Huntus Kalle )  kolmas vasemmalta, muita en vielä pystynyt tunnistamaan. 
Aika sekavaa oli seurata sisarusten reittejä, koska nimet ja syntymäajat vaihtelivat. Korjauksia voi olla siis tulossa...
Kuvat isosetäni ja -tätini Amerikan albumista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti