lauantai 14. tammikuuta 2012

Lauantaitanssit Deep Riverin sillalla


Kesälauantaisin  Deep Riverin sillalla soi haitari. Lokauskämpin miehet  pukevat päälleen valkoisen paidan, rusetin kaulaan, komean hatun päähänsä ja lähtevät Nasellesta viikonlopun viettoon Deep Riveriin. Nuoret herrat, Nybergin Oskari ja Ericksonin Tuure ovat Kokkolan poikia. Oskari on ammatiltaan seppä ja töissä Chambersin lokauskämpillä Nasellessa. Vanhemmat herrat ovat tuntemattomia.

Oskari tanssittaa Senjaa, Jenniä, mutta Mariaa hän hakee illan viimeiseen valssiin Deep Riverin sillalla.

Oskari ja Maria menevät naimisiin ja muuttavat Ilwacoon, jonne Oskari perustaa oman kaupan. Heille syntyy kaksi lasta, Bernice ja Berwyn.  Oskari kuolee v. 1973 ja Mary v. 1978.

Oskarin ja Marian lapsista Bernice elää naimattomana ja hän on kirjanpitäjänä eri liikkeissä. Berwyn menee naimisiin Eileen Williamsin kanssa San Diegossa toisen maailmansodan aikana. Perhe asuu jonkin aikaa Ilwacossa, mutta muuttaa sitten Chinookiin, joka on Eileenin synnyinpaikka. Berwyn ja Eileen  saavat kaksi poikaa ja myöhemmin viisi lastenlasta ja kaksi lastenlastenlasta. Berwyn kuolee v. 1979, 57 vuoden ikäisenä ja Eileen v. 2009,  86 vuotiaana. Hänet haudataan Ilwacoon.

Niin, ja Senja otti Laurin,  Jenni Alfredin....


Näihin päätelmiin johtivat seuraavat lähteet:
1. Valokuva, jonka takana lukee Jennie Wirkkalalle - Oscar Nyberg and Ture Erickson
2. Images of America Naselle-Grays River Valley
3. Ancestry
4. Family Search
5. Daily Astorian - (Mar/5/2009)

2 kommenttia:

  1. Pidän paljon vanhojen kuvien katselemisesta ja rakastan näitä tarinoitasi, joilla valotat kuvien henkilöitä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Cheri! Aika jännää on etsiä tietoja pelkästään kuvan takana olevien nimien perusteella, vähän täytyy lisätä romantiikkaakin tarinaan... Oskarin ja Marian illan viimeinen valssi.

    VastaaPoista