tiistai 22. marraskuuta 2011

Salapoliisityö jatkuu....


Tätä kuvaa olen tutkinut suurennuslasin kanssa. Mitään nimiä ei valokuvassa ole, vain valokuvaamon nimi ja paikkakunta: C.D. (?) Holmes, Maynard, Massachusett. Kuva lienee otettu joskus 1900-luvun alussa.

Asettelen Amerikan sukulaisten valokuvia vierekkäin. Vertailen lasten kuvaa valokuviin, joiden henkilöt olen tunnistanut. Tutkin lasten piirteitä ja  ilmeitä. Huomaan, että tytön silmät karsastavat lievästi ja keskimmäisen pojan suu on selvästi tutun näköinen.  Jos poika seisoisi, olisiko hän lähes yhtä pitkä kuin siskonsa. Minkä ikäisiä lapset ovat?  Onko isosisko noin 7-vuotias ja pikkuveljet 6- ja 3-vuotiaita?

Heidän täytyy olla Ida-tädin lapsia, Ida Maria, Lauri Jaakko ja Juho Albert. Ihan selvästi...
Odottelen varmistusta Amerikasta. Siihen asti uskon vakaasti, että nämä lapset tässä kuvassa ovat isäni serkkuja, isoisäni vanhimman siskon lapsia.


Lauri Jaakko ja Ida Maria
Juho Albert

Edit: 29.11. Sain eilen sähköpostia Maynardista ja olin oikeassa! Lapset ovat isäni serkkuja, Ida Maria, Lauri Jaakko ja Juho Albert. Niin, että hyvä minä!

2 kommenttia:

  1. Hurjan jännää salapoliisityötä. On varmasti mukavaa tutkia vanhoja kuvia omasta historiastaan. Hienot vaatteet lapsukaisilla, poikien kaulukset ovat oikein prameat. Minusta on mukavaa katsella vanhoja kuvia ihan vieraistakin ihmisistä, miljöistä ja vaatetuksesta.

    VastaaPoista
  2. Salpoliisityö on jännää ja siihen jää koukkuun Joskus löytää yllättäviä, hauskoja asioita, joskus jokin vanha ongelma ratkeaa yht'äkkiä. Tänään sain monta asiaa selville :)

    VastaaPoista