keskiviikko 23. marraskuuta 2011

The Niemi Family from Naselle


Kesäkuussa kirjoitin tarinan tästä perheestä.  Lasten nimiksi päätin antaa Liina, Iida, Aatu, Albertti ja Eemeli. Vanhemmat ristin  Anttoniksi ja Almaksi. Ihan nappiin eivät nimivalintani osuneet, se selvisi tänään. Sain nimittäin  postista tilaamani kirjan :  Images of America, Naselle-Grays River Valley, sieltä löysin valokuvan, jossa oli  Naselle Grade Shcoolin oppilaat vuonna 1910.  Siinähän he olivat Liina, Iida, Aatu, Albertti ja Eemeli.


Heidän sukunimensä on Niemi.  Edessä seisova tyttö onkin Esther ja vieressä on Arthur, takana ovat Alma, Bill ( William ) ja Charles.  Estherillä on kirjan koulukuvassa sama mekko kuin tässä, helma vain yltää jo polvien yläpuolelle.

Vanhempien nimet löysin Ancestrystä:  isä oli Viktor, ja  äiti oli Aliina os. Kentala.  Heillä oli maitotila Nasellessa, siinä veikkaukseni meni aika lähelle. Kirjan mukaan perheen äiti, Aliina osallistui aktiivisesti Naselle Finnish Sewing Circlen toimintaa.  Sewing Circle toimi vuosina 1906-1977 avustuskohteena olivat mm. sairaalat ja Punainen Risti.


Isä Viktor oli syntynyt v.1869  äiti Aliina v. 1872 Kaustisella. Lapset syntyivät Nasellessa  Charles 1894, William 1895, Alma 1897, Esther 1899, Arthur 1902  ja Sylvia v.1909. Sylviaa ei näy missään kuvissa, ilmeisesti hän kuoli ihan pienenä.

1 kommentti:

  1. Jotenkin vahingossa klikkasin tämän Anonyymin kommentin kommentin kadoksiin. Onneksi löysin sen vielä sähköpostistani. Kiitos Anonyymille tiedoista.

    http://files.usgwarchives.net/wa/pacific/cemeteries/peacefulhill.txt

    Alina lienee siis kuitenkin syntynyt 1871. Hiskistä löytyy kaksi Alina Geddalaa eli Kentalaa s. 1871

    Andersdr ja Mattsdr syntyneet 21.5 tai 23.7

    VastaaPoista