tiistai 8. marraskuuta 2011

My Great Uncle Michael Hibuck

He eivät ole farmareita.
He asuivat itärannikolla Bostonin liepeillä. Ikkunoissa on pitsiverhot ja kuistilla keinutuoli, niinkuin pitääkin.  Onko oikealla seisova komea herrasmies Mikko-setä? Täytyy olla, katsokaa vaikka..
Tässä hän on, isosetäni Mikko Jaakonpoika 1900-luvun alussa. Hän saapui Bostoniin 29.11. 1901 Saxonia-laivalla. Hän oli silloin 18-vuotias ja oli menossa Ida-siskonsa luo Maynardiin.  Välillä hän käväisi koti-Suomessa, mutta palasi takaisin Amerikkaan isoisäni Oskarin kanssa. He saapuivat Bostoniin 11.5.1907  Campania laivalla ja olivat menossa Jaakko-veljen luokse Maynardiin. Samalla laivalla matkusti ainakin kahdeksan saman kylän poikaa ja tyttöä, Mikko toimi oppaana. 

28.9. 1907 Mikko ja Katri menivät naimisiin.
Mikko and Katri marriage registered
https://www.familysearch.org

1910-Census ilmoittaa hänen nimekseen Michael Hibuck, vaimo Katie ja poika Tanna. Mikko on kutojana Woollen Mill-tehtailla, Katie on kotona. Mikko osaa puhua englantia, Katie puhuu suomea.

1920 United States Federal Census
http://www.ancestry.com
1920-Censuksessa Mikko on muuttanut nimensä  Michael Seppäseksi. Perhe asuu vuokralla ja Mikko ja Katri ovat saaneet Amerikan kansalaisuuden vuonna 1912. Tauno käy koulua ja Mikko ja Katri ovat molemmat kutojina Woolen Mill-tehtailla.

1930 United States Federal Census
http://www.ancestry.com
1930-Censuksessa he asuvat vuokralla, vuokra on 14 dollaria kuukaudessa. Mikko on edellenkin töissä kutojana Katri ja Tauno ovat kotona vailla työtä.

Mikon tarina jatkuu....

3 kommenttia:

  1. Mahtava tarina, mielenkiintoista seurata Mikon tarinaa. Mistä olet saanut noin tarkat dokumentit?

    VastaaPoista
  2. Kiitos Cheri. Lähteinä olivat ancestry.com ja familysearch.org. Kuvat ovat perhealbumista.

    VastaaPoista
  3. Editoin. Lähteet ovat nyt tekstin yhteydessä.

    VastaaPoista