perjantai 11. marraskuuta 2011

Friday's Family


Tämäkin perhe asuu Washigtonin alueella, Deep Riverissä tai Nasellessa. Isä on metsuri ja koti- Suomeen on lähetetty valokuva perheestä. Että näin isoja puita täällä Ameriikassa kaadellaan.  Isä on ylpeä perheestään ja työmaastaan. Äiti on vähän uupuneen näköinen, iso perhe hoidettavana ja ehkä hänellä on vielä lisätyö kokkina cämpissä. Perheellä on arkiset vaatteet päällä, pojilla on polvihousut ja tytöillä siistit mekot, äidin ompelemat. Äiti onkin hyvin kätevä käsistään ja kuuluu Nasellen Naisten Ompelu Seuraan (Naselle's Women's Sewing Circle), joka tominnallaan avustaa paikallista sairaalaa ja koulua. Isommat lapset osaavat jo hiukan englantia, koska ovat koulussa, kotona puhutaan suomea. Lasten koulu on aika vaatimaton, vain yksi luokkahuone ja yksi opettaja kaikenikäisille lapsille. Opettajatar on tullut idästä, "outside" ja koska hän on löytänyt komean suomalaislumperin miehekseen, jää hän luultavasti paikkakunnalle pitemmäksi aikaa.

Näin se varmaan meni.... ehkä.
 
Perheen isän työmaa.

 Their days were full of labor
But at night they had time to dream

Puut eivät ole yhtä komeita kuin ennen.

2 kommenttia:

  1. Reippaasti vaan matkustettiin Ameriikkaan asti paremman elämän perässä. Luottamusta elämään löytyi, ei pelottanut kielitaidottomuus eikä vieraat olot.

    VastaaPoista
  2. Rohkeita ja ahkeria olivat. Menestystarinoita on paljon, mutta monelle Amerikka ei ollutkaan se kultamaa, jota oli odotettu.

    VastaaPoista