maanantai 17. lokakuuta 2011

Vaahteranlehtikranssi / maple leaf wreath


Tänä syksynä vaahteranlehtien väri oli vähän yksitoikkoinen, vain keltaista, muutaman vihreän vielä löysin.
Kranssin tekemisessä olisi joku ohje ollut tarpeen. Nyt yritin vain kuvien perusteella kuvitella, miten lehdet oli saatu somasti ja siististi ympyräksi. Ei ihan onnistunut. Kranssista tuli vähän puikula, paikoin harva ja paikoin tiuha.  Rautalangan leikkurinkin olisi ollut kiva, nyt se on vielä jossain hyvässä tallessa.  (puutarhasaksilla katkoin rautalankaa pätkiksi)
Ohjetta en viitsi laittaa, jollei joku sitten välttämättä halua tehdä puikulaista ja epäsymmetristä kranssia.

4 kommenttia:

 1. Lähdin vastavierailulle! :) Itse olen vaahteranlehtikransseja tehnyt risukranssin päälle. Ensin niputan lehtiä (tai useimmin lapset niputtavat) ja solmin ne yleensä puuvillalangalla rautalangan asemasta, kun haluan niistä maatuvia ja helpommin purettavia. Nippuja sitten sidotaan vähän ristiin kranssin päälle. Kuistin ikkunalaudoille ja pöydälle olen tehnyt "vaahteranlehtiköynnöstä" ihan pujottelemalla rautalangan lehtien läpi. Tosi nopeasti tulee valmista ja tasolla lehden asettuvat kauniisti näinkin.

  VastaaPoista
 2. Kiitos vihjeistä. Kierittelin lehtiä tötteröksi, mutta en niputtanut niitä, laitoin niitä vain yksitellen. Rautalanka ei tosiaan kovin nopeasti maadu. Joudun kelaamaan sen takaisin rulalle. Ensi syksynä harjoittelen uudestaa.

  VastaaPoista
 3. tuo on hieno ! Mitenkähän kauan lehdet säilyy hyvänä? Sisälle kun itse olen roudannut, käpristyvät aika äkkiä

  VastaaPoista
 4. Sisällä varmaan käpristyvät kohta, tämä on ulko-ovessa eikä ole vielä käpristynyt, mutta nyt onkin ollut sopivan sateista. Toivottavasti jonkin aikaa kestää, jouluun asti...?

  VastaaPoista