maanantai 5. syyskuuta 2011

Parga 21.8. - 22.8.


Parga oli entisellään. Rauhallisia kujia, tuhansia turisteja, aurinkoa, turkoosia merta ja paljon rappusia. 
Meidän hotelli oli tällä kertaa Valtoksen rannalla ja sieltä oli kiivettävä ensin kukkulan yli venetsialaisen linnoituksen ohi ja alas Pargaan,  taksivene pelasti uupuneet.

Elokuu on eurooppalaisten lomakuukausi ja se näkyi ja kuului. Parga ja Valtoksen ranta ovat ilmeisesti kreikkalaisten ja italialaisten lapsiperheiden suosiossa, lasten leikit ja vanhempien komentelut olivat aika äänekkäitä.

Rauhallisiakin paikkojakin löytyi. Kävelimme oliivilehdoissa ja kiipesimme läheiseen kylään Anthousaan.

Ja sitten taas käveltiin, käveltiin ja käveltiin....

onneksi oli minijuna, jolla pääsi vaivattomasti  Ali Pashan linnoitukseen.
Junakin kuumeni liikaa matkalla huipulle.

Ali Pasha oli turkkilaisalbanialainen sotapäällikkö, joka valtasi Pargan ja sitä ympäröivät alueet 1800-luvun alussa. Ali rakennutti linnoituksen puolustukseksi englantilaisten hyökkäyksiä vastaan, mutta englantilaiset luopuivat melko pian taistelusta ja myivät kaupungin 1817 Ali Pashalle, joten linnoitus jäi kokonaan käyttämättä.  Pargan asukkaat eivät kestäneet turkkilaishallitsijaa, vaan pakenivat Korfuun. Pargalaisten jälkipolvet palasivat takaisin vasta vuonna 1913, kun Epiruksen maakunta liitettiin Kreikkaan.
Ali Pasha ei muutenkaan ollut yhtään mukava mies, tapatti kyläkaupalla miehiä, upotti naisia järveen ja otti ylimääräiset orjiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti