keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Nekromanteion ja Styx-virta / 30.8.


Nekromanteion on  Epiruksen maakunnassa sijainnut kuolleiden oraakkeli ja se oli myös Persefonen ja Haadeen  palvontapaikka. Tässä aavemaisessa paikassa oli mahdollisuus tavata kuolleita ja keskustella heidän kanssaan. Rituaalit olivat monimutkaisia, kuvioon kuului agentteja, myrkkysieniä, punaisia papuja, säihkyvää vettä, loistavia valoja ym. päätä sekoittavia asioita. Kun asiakas oli tarpeeksi kypsä ja tokkurainen pääsi hän vihdoin keskustelmaan haluamansa hengen kanssa. Kaikki tietysti maksoi paljon, köyhillä ei ollut asiaa ennustajalle. Jälkeenpäin, luultavasti kamalassa krapulassa, asiakas sai lepäillä varsinaisessa lepäilyhuoneessa.
This ancient oracle site is said to be built over an entrance into the Underworld.
This eerie spot was once a famous meeting place between the spirits of the dead and those who would want to consult with them. It was also considered to be the entrance to Hades or the underworld.

Henkien luo ja  mennessään oli heitettävä kivi olkapään yli ja särjettävä astioita: Ken tästä käy, paluuta ei ole.

Sainkohan kuolemattomat kantapäät?

Manalan joen vesi oli kristallinkirkasta ja jäätävän kylmää.

Mutta niin kaunista... Ei Kerberosta eikä Kharonia

ehkä sittenkin.....

1 kommentti:

  1. Tuttuja paikkoja, kävimme myös tuolla kun vierailimme Pargassa. Mukava lukea nyt kertomukset, itse tavailin jostain englanninkielisestä esitteestä noita asioita...

    VastaaPoista