tiistai 13. syyskuuta 2011

Identiteettikriisi

Lueskelin opettavaista blogia bloggaamisesta. Kannattaa lukea käyttöohjeita ja ainahan se tapahtuu vasta jälkikäteen. Totesin, että blogini ei ole yhtään tippaakaan lukijaystävällinen. Blogilla pitää olla IDENTITEETTI ja PROFIILI, esimerkiksi sisustus-, ruoka-, käsityö-, runo- tai valokuva-identiteetti. "Jos kirjoittaa yhtä blogia, joka käsittelee useita aiheita on vaarana hukuttaa lukijat kirjoituksiin, joista he eivät oikeastaa välitä. Tämä tekee blogin seuraamisen hankalaksi ja hyvin usein lukija kyllästyy."

Minun blogissani on ainakin seitsemän identiteettiä ja se on huono juttu.  Joillekin näistä on lohkaistava ihan oma bloginsa, ihan erillisellä identiteetillä.

Siellä se nyt on: Vihreä villapaita, vielä vaiheessa, mutta kehittyy kokoajan ja ilmestyy piakkoin. Bloggeri valvoi kuitenkin tätä toimintaa ja ilmoitti, että olen kirjoitellut liikaa yhtenä päivänä ja kuvakiintiökin oli täynnä. Se mitään täynnä ollut! Poistin kuitenkin joitakin kuvia ja nyt huomaan mustia huutomerkkejä siellä täällä. Sen siitä saa, kun yrittää muokata identiteettiään. Niiden pitäisi kuitenkin poistua 24 tunnin sisällä.

Näin tästä Martintyttären blogista poistuu jonkin ajan kuluttua  käsityöt ja askartelut,  jäljelle jää vanhat jutut ja matkat.

editointia: Koska blogi, Vihreä villapaita onkin jo olemassa, muutin omani nimeksi Vihreää teetä ja villalankaa. Täytyy olla vihreää ja villaa.

7 kommenttia:

 1. Vihreä villapaita on jo olemassa ...

  http://miianneuleet.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. linkki ei näköjään toimi, mutta kato tuolta mun blogista "näitä seuraan".

  VastaaPoista
 3. Bloggeri sitten sotki asioita, koska se hyväksyi sen nimen uudestaan. Koitan vaihtaa sen toiseksi.

  VastaaPoista
 4. Uusi nimi on: Vihreää teetä ja villalankaa

  VastaaPoista
 5. Minulla taitaa olla vähän sama ongelma, ei ole identiteettiä ei :) mutta kirjoittelempahan edelleen kaikkea maan ja taivaan väliltä :)

  VastaaPoista
 6. Niin ja piti vielä sanomani, itseasiassa ainakin minusta blogit, jotka käsittelevät useampia aiheita ovat ihan mukavia... miksi aina pitäisi mennäkään "bloggaussääntöjen" mukaan.. ainakaan, jos kirjoittelee omaksi huvikseen, eikä sillä ole merkitystä kuinka moni seuraa blogia..

  VastaaPoista
 7. Olen samaa mieltä bloggaussäännöistä. Siksi jätinkin tuonne "Näistä kerron"-kohtaan mahdollisuuden kirjoittaa aiheesta "mitä-ikinä mieleen-juolahtaa". Nyt voin edelleenkin pitää monta identiteettiä, niitä vielä riittää. Toivottavasti sinäkin jatkat kirjoittamista kaikesta maan ja taivaan väliltä, niitä on mukava lukea.
  Myönnytyksenä ohjeille tein kompromissin ja siirsin vain käsityöt ja askartelut erilliseen blogiin.

  VastaaPoista