maanantai 20. kesäkuuta 2011

Mystery Monday - Totta vai tarua

Tässä perhe puutarhassa omenapuun alla. 
Pikkupojan nimi olkoon Eemeli, tytöt Iida ja Liina. Isot pojat saavat olla Aatu ja Albertti, isä Anttoni ja äiti  Alma.  Eemelille on laitettu komea rusetti kaulaan valokuvausta varten ja se kyllä  nolottaa Eemeliä. Pikkulasten vaatteita, ajattelee Eemeli.  Tytöt on puettu myöskin juhlamekkoihin ja he ovat kovin kilttejä ja käyttäytyvät hyvin. Aatu on enemmänkin tullut isäänsä, lempeä ja hieman ujo, mutta Albetti on ihan kuin äitinsä, tomera ja aikaansaava nuorimies.

Eemeliä ei enää huvittaisi olla valokuvassa. Hän halusi ottaa rusetin pois, mutta äiti ei siihen suostunut. Serkkupojallakaan ei ole rusettia ja hän saa jo käyttää pitkiä housuja. Eemeliä harmittaa tosi paljon. Isot pojatkin vain ilkkuivat.  Pitää vain istua hiljaa, kaikki komentelevat ja rusettikin vielä.

Vähän syksymmällä lapset pääsivät uudestaan valokuvaan. Isot pojatkin, Aatu ja Albertti ovat laittaneet kravatit kaulaan. Tytöillä hienot rusettimekot ja pitsiset alushameet. Eemeli ei olisi taaskaan halunnut  rusettia kaulaansa. Äiti kuitenkin lupasi, että Eemeli saa laittaa jalkaansa oikein isojen poikien housut. Eipä Eemeliä enää rusetti harmittanut. Melkien iso poika jo hänkin.

Ja mitähän Eemelistä tuli isona?  Varmaankin kaupungin valtuuston puheenjohtaja. Lempeällä, mutta päättäväisellä tavalla hän sai aikaan monta merkittävää uudistusta Deep Riverissä. Keskusaukiolla seisoo yhä serkkupojan veistämä patsas: Kepposista Kuuluisuuteen.

Albertti taas ryhtyi jatkamaan isänsä maatilaa ja Albertin lapset omistavat nykyisin merkittävän karjatilan Deep Riverissä. Aatu sai työpaikan aluksi sanomalehdenjakajana, kohosi sittemmin uutispäälliköksi Deep River News-lehteen. 

Liina oppi äidiltään paljon kotitaloustaitoja. Aluksi hän saikin kokin paikan Suomalaiselta Klubilta, mutta omisti myöhemmin useita suosittuja ravintoloita Astorian kaupungissa.  Iida oli aina haaveilija ja romantikko. Lapsena hän piirteli paljon ja kuljeskeli metsissä. Viisitoista vuotiaana hän sai enoltaan lahjaksi kameran, siitä lähtien kamera ja Iida olivat erottamattomat. Iidan kuolematonta valokuvataidetta voi edellenkin ihailla Deep Riverissa Ida's Museumissa.

Siis tarua. Koska en tunnista valokuvissa olevia henkilöitä, päätin keksiä heistä tarina, jossa on onnelleinen loppu.

Unknown family, perhaps from Astoria or Deep River.
I don't know who are these people in these pictures so I made up a story about them. I like that little boy with a bow tie, I named him Eemeli. He looks angry in one picture, perhaps he is tired of sitting still. I hope some day I can find out the true story of this mystery family.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti