lauantai 11. kesäkuuta 2011

Miljoonan nuken koti


Kävimme Kristiinankaupungissa, piti kierrellä pihoissa ja puutarhoissa, mutta juutuimmekin nukketaloon.

Syreenipensaiden alta johti polku nukketaloon.

Omenapuun oksilla paperilintuja.

Barbeja, matkamuistonukkeja, nukkeja eri vuosikymmeniltä. Tunnistan ainakin 70-luvun nukkeja. Sirihän se siellä istuu.
Hauska idea lampunvarjostimeksi.
Barbi- maailmaa.

Oikealla 100-vuotias Amerikan nukke.  Mekkokin on jo hiukan hapertunut.
Merimiehet toivat matkoiltaan lapsille tuliaisiksi sinisilmäisiä nukkeja. Niitä ruvettiin kutsumaankin merimiesnukeiksi.
Vähän lavantautinen, kalvakka nukke.
Ullakolle mahtuisi vielä muutama sata kappaletta.On kyllä vielä esiteltävä eräs reipas 70-vuotias:
Tämä nukke ei asu nukketalossa, hän asuu vihreässä talossa ihan eri kaupungissa. Hänen nimensä on Sinikka ja hän on syntynyt joskus 1940-luvulla. Tätini oli ostanut nuken itselleen nuorena tyttönä, koska toivoi joskus saavansa tyttövauvan, mutta saikin kaksi villiä poikaa. Kymmenen vuoden kuluttua tätini malttoi luopua nukesta ja toiveistaan. Niinpä minä sain turhaksi käyneen nuken ja ristin sen myöhemmin Sinikaksi. Sinikka viettää eläkepäiviään tyytyväisenä ja terveenä, pukeutuu edelleenkin lämpimästi samettitakkiinsa ja villatöppösiin.

Olisikohan huomenna sitten se puutarhapäivä?


Home for millions of dolls
We were supposed to visit gardens in Kristiinatown, but we got stuck in an amazing doll house. An old lady has been collecting dolls for forty years and also people donate dolls for her, so I think there are almost millions of dolls. Oldest are over 100 years old and youngest are Bratz- and Barbie-dolls.

2 kommenttia:

  1. Tuliko käytyä? Jos muutkin talot ovat yllätyksiä täynnä niin tarvitsette projektiin 50v :)
    Jaakko

    VastaaPoista
  2. Ei sitten lähdettykään. Ehdittiin kyllä eilen käydä muutamassa pihassa.Puutarhojen omistajat olivat ystävällisiä, mukavia ja tosi puheliaita, niinpä meiltä jäi puolet pihoista käymättä. Eniten kadehdin yhtä liiveriä. Että liiverikin voi olla siisti ja tyylikäs. Lapiot, haravat ja kuokat siististi seinillä ja puupinot suorassa, sinne olisi voinut laittaa lepotuolin ja juoda liiverikaffit.

    VastaaPoista