sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Tilos Daily news/ Sunday

St. Panteleimonin luostari / Agios Pandeleimonas  






Tie luostariin oli  henkeä salpaavan kaunis, jyrkän rinteen reunalla ja kiperillä mutkilla. En istunut ikkunan puolella. Luostari on rakennettu vuonna 1479, kunnostettu vuosina 1703 ja 1824, laajennettu vuonna 1843. Puutarhassa virtaa kristallinkirkas lähdevesi, kukat ja yrtit tuoksuvat. Vierailijat voivat ihailla munkki Ionaksen senämaalauksia, jotka löydettiin vasta 1986. Tänään Papa Manos hoitaa luostaria ja ystävällisesti kertoo maalauksista ja luostarin historiasta.

The scenic road with breathtaking views along the west side of the island leads to the St. Panteleimon monastery that was built in 1470, restored in 1703 and 1824, and expanded in 1843. In the yard ofMonastery there is a natural spring of running crystal clear weater, herbs and flowers. The visitors can admire the wallpaintings of monk Ionias, they were discovered year 1986. Today friendly Papa Manos is taking care of the Monastery and likes to tell stories about the paintings and   the history of St. Panteleimon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti